Vandaag de dag is één ding zeker en dat is dat zoiets als baangarantie niet meer bestaat. Jaren geleden waren er beroepen waarbij je er vanuit kon gaan dat je dit beroep tot aan je pensioen zou blijven uitoefenen. Lang vervlogen tijden en welkom in anno nu! Flexibele arbeidscontracten zijn aan de orde van de dag en in het geval je wel een aanstelling voor onbepaalde tijd hebt, dan is er altijd een kans dat je te maken krijgt met fusies en/of reorganisaties. Ook als je kijkt naar bijvoorbeeld functie-inhoud kun je gerust stellen dat deze regelmatig aan veranderingen onderhevig. Deze veranderingen kunnen er voor zorgen dat jij het plezier in je werk kwijtraakt en wat doe je dan?online studies

Als je er voor kiest om in dezelfde sector te blijven werken of eenzelfde functie zoekt als die je had, kijk er dan niet raar van op dat je na verloop van tijd tegen dezelfde dingen aanloopt als in jouw vorige baan. Het is daarom aan te raden om je breed te oriënteren. Wat je dan al snel merkt is dat je een opleiding moet volgen om überhaupt in aanmerking te komen voor een nieuwe baan of functie. Zeker als het alweer enige tijd geleden is dat je met jouw neus in de boeken hebt gezeten valt het niet mee om een studie of opleiding te beginnen. Je bent immers een grote mate van vrijheid gewend en tijd is daarnaast ook nog eens een groot goed. Om bijvoorbeeld een avond en/of een zaterdag op te offeren voor een studie is voor veel mensen een brug te ver.

Maar gelukkig heeft het tijdperk anno nu meer te bieden dan het volgen van opleiding bij een fysieke onderwijsinstelling. Studeren doe je namelijk tegenwoordig gewoon online. Het grote voordeel van deze manier van studeren is dat je volledig zelf de regie hebt over hoe en wat. Je studeert op die momenten die jou het beste uitkomen en je kunt dan ook in verreweg de meeste gevallen zelf bepalen hoe lang je over jouw opleiding doet. Zo heb je niet met tijdsdruk te maken in jouw drukbezette bestaan. Echter vraagt het online studeren wel enig karakter en zelfdiscipline van je. De stok achter de deur ben je namelijk zelf.

De erkende thuisonderwijsinstellingen voldoen natuurlijk aan alle gestelde wet -en regelgeving. Hier werken dan ook professionele docenten en de inhoud van de lesstof is up to date. Dit geldt ook voor wat betreft de examens die je aflegt. Hierdoor hebben de diploma’s die je door middel van thuisstudie behaald ook daadwerkelijk waarde voor (toekomstige) werkgevers. Jij bent regisseur van je eigen loopbaan. Neem dus het heft in handen en bereidt je voor op een veranderende toekomst.